Sari la conținut
Afecțiune, 7 semne care pot fi dezvăluite chiar de ochii noștri

Afecțiune, 7 semne care pot fi dezvăluite chiar de ochii noștri

Afecțiune, 7 semne care pot fi dezvăluite chiar de ochii noștri. Descoperă în articolul de blog cum poți interpreta diversele situații. Dacă ochii sunt fereastra sufletului, atunci poți arunca o privire asupra sănătății tale chiar prin acea fereastră. Da, ai citit bine.

Puteți afla, în cele ce urmează, cum un simplu examen ocular vă poate scuti de alte probleme. La MedicalOptic, o echipă întreagă de specialiști vă stă la dispoziție pentru ca dvs. să părăsiți orice locație de-a noastră cu informațiile de care aveți nevoie.

Cum poate o afecțiune să fie descoperită printr-un examen ocular

Ochii tăi au un mod de a te avertiza cu privire la afecțiunile de sănătate potențial amenințătoare și, uneori, este suficientă doar o privire. De la diabet la probleme hepatice, examenele complete de ochi pot detecta problemele de sănătate înainte de a începe să prezinte simptome.

De acum încolo probabil că nu veți sări peste aceste întâlniri cruciale cu optometristul. Iată cele mai frecvente afecțiuni despre care ochii tăi îți pot oferi indicii. Descoperă mai multe în acest articol pregătit de agenția pentru cursuri SEO.

1. Stresul

Stresul este greu de combătut. Vorbim despre o afecțiune a minții și a corpului tău. Nervii optici vă oferă o privire asupra sistemului nervos. Pupilele tale răspund la semnalele venite de la creier. Deci, dacă sunteți stresat, pupilele dvs. se vor dilata astfel încât ochii să poată simți orice amenințare din mediul înconjurător.

Deci, dacă pupilele sunt dilatate în mod constant, nu este doar unul dintre semnele ochilor nesănătoși, ci și o problemă potențială în creierul tău.

Chiar și zvâcnirile oculare reprezintă un mod prin care ochiul tău îți spune că ești stresat/ă sau că ai un nivel ridicat de cofeină în organism. Problema zvâcnirii ochilor dispăre imediat ce stresul se termină. În caz contrar, consultați un medic specialist pentru a găsi o rezolvare la problemă.

Lumina albastră a ecranelor tuturor dispozitivelor poate provoca, de asemenea, zvâcniri ale ochilor. Se întâmplă asta deoarece ochii se ajustează la un nivel mai mic de focalizare. Cu cât te uiți mai mult într-un ecran, cu atât vei avea mai multe șocuri.

Folosirea unor ochelari de vedere contra luminii albastre este singura modalitate de a evita această problemă.

2. Diabetul

Diabetul este o afecțiune cronică de sănătate, ceea ce înseamnă că, odată ce îl aveți, îl aveți pe viață. Dacă vederea dvs. a devenit neclară dintr-o dată, aceasta ar putea fi miopie, cataractă sau semn al diabetului.

După ce ați consumat o masă bogată, nivelul zahărului din sânge va crește, ceea ce va afecta vasele retiniene delicate. În aceste condiții, impactul asupra ochilor va fi evident. Dacă nu vă controlați nivelul zahărului din sânge, acest lucru ar putea duce la o problemă numită retinopatie diabetică.

Mare atenție, doarece această situație periculoasă poate provoca pierderea vederii. Dacă aveți diabet, asigurați-vă că efectuați un examen ocular în fiecare an.

3. Colesterol ridicat, o altă afecțiune transmisă de ochii noștri

Un inel alb în jurul irisului ochiului este adesea un semn de îmbătrânire. Această afecțiune se numește arc cornean, situație în care depozitele mici de grăsime cresc la limita corneei.

Dar, dacă sunteți tânăr și vă întrebați de ce vedeți un cerc alb în jurul corneei, atunci trebuie să fie o problemă a colesterolului ridicat. Nu lăsați această situație necontrolată, deoarece colesterolul ridicat poate duce, de asemenea, la un accident vascular cerebral sau la afectarea rinichilor.

4. Accident vascular cerebral

În timpul unui examen oftalmologic, medicul specialist poate observa modificări ce pot sugera o problemă mai gravă, să spunem, un accident vascular cerebral. Persoanele care se confruntă cu următoarele simptome legate de ochi ar trebui să se verifice pentru această problemă:

  • vedere neclară sau pete gri în câmpul vizual;
  • senzație de presiune sau durere la nivelul ochilor;
  • vedere încețoșată care se înrăutățește într-o parte sau în tot ochiul;
  • pierderea vederii, care are loc treptat sau brusc.

5. Afecțiune a ficatului

Dacă ochii tăi par galbeni, este de obicei un semn de icter. Se întâmplă atunci când agenții purtători de oxigen din sângele tău se descompun în bilirubină. Acesta este un pigment pe care corpul tău îl produce atunci când ficatul este inflamat sau deteriorat.

Dieta proastă, consumul de alcool și infecțiile pot provoca leziuni ale ficatului. Cu toate acestea, petele mici galbene de pe suprafața ochiului apar din cauza supraexpunerii la razele UV. Această problemă ar putea fi prevenită prin utilizarea de ochelari de soare.

6. Tumoare pe creier

În cazuri rare, optometriștii au detectat, de asemenea, simptomele unor probleme de sănătate mai grave, care pun viața în pericol, cum ar fi tumorile cerebrale.

În timpul unui examen ocular, un optometrist poate întâlni un nerv optic umflat, care este indicativ al unei tumori. Acesta este motivul pentru care e important să efectuați controale periodice ale ochilor, la fiecare doi ani.

Dar, această afecțiune nu poate fi diagnosticată de un specialist oftalmologic. Astfel, medicul vă va îndruma către un neurolog pentru testarea amănunțită a sistemului neurologic și diagnosticarea acestei probleme.

7. Tensiune arterială crescută

În timpul unui examen ocular, medicul optometrist vă va examina vasele de sânge din ochi. Astfel, se va putea chiar observa probabilitatea de apariție a hipertensiunii arteriale. Aceasta, înainte ca simptomele să devină mult mai evidente și mai greu de stăpânit.

Vasele oculare se îngustează sau încep să se spargă? Ar putea exista posibilitatea să aveți tensiune arterială crescută. Pacienții cu această afecțiune ar putea dezvolta o problemă cunoscută sub numele de retinopatie hipertensivă.

Simptomele sale includ:

  1. vederea redusă;
  2. spargerea vaselor de sânge din ochi;
  3. umflarea ochilor;
  4. vedere dublă însoțită de dureri de cap.

Concluzie

Acesta a fost articolul nostru despre afecțiunile ce pot fi descoperite printr-un simplu examen ocular. „Ascultați-vă” ochii, deoarece aceștia vă pot spune multe despre starea generală de sănătate. Nu ratați examenele oculare sub nicio formă. Dacă aveți deja o afecțiune de sănătate care vă poate periclita starea ochilor, solicitați ajutor de la medicul specialist.

Sunteți în căutarea unor cursuri SEO pentru a putea reuși în lumea tumultoasă numită optimizare SEO? Aveți nevoie de servicii care să vă asigure o creștere a vizibilității în mediul online pentru website-ul dvs.? Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu noi. Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.

Înapoi sus
Căutare