Sari la conținut
Blogger, cele 7 greșeli care trebuie evitate în optimizare SEO

Blogger, cele 7 greșeli care trebuie evitate în optimizare SEO

Blogger, cele 7 greșeli care trebuie evitate în optimizare SEO. Fie că vă place sau nu, blog-urile și diversele servicii SEO sunt strâns legate între ele.

Prin intermediul serviciilor de optimizare SEO, puteți duce blog-ul sau website-ul Dvs. în fața multor cititori noi.

Se întâmplă des ca un blogger să dea 100% din efort pentru a scrie conținut, uitând total de SEO. Și chiar dacă un blogger depune eforturi SEO, sau face cursuri SEO, deseori nu reușește să facă totul corect.

Diversele servicii SEO și de promovare web nu sunt un lucru ușor de făcut. În acest articol de pe blog prezentăm cele 7 greșeli SEO frecvent întâlnite. Toate acestea vă pot împiedica să administrați un blog de succes.

1. Un blogger trebuie să realizeze o cercetare de cuvinte cheie

Google este considerat suficient de inteligent pentru a înțelege semnificația conținutului dvs. Prin urmare, mulți bloggeri tind să ignore cercetarea de cuvinte cheie. Aceștia continuă să acopere doar câteva subiecte ample.

Dacă sunteți un asemenea blogger, trebuie să încetați să faceți acest lucru, chiar acum. Adevărul este că, fără a vă optimiza conținutul pentru cuvinte cheie relevante, paginile nu au nicio șansă.

Nu vor putea să se situeze la un nivel înalt în SERP. Cercetarea de cuvinte cheie ar trebui să fie una dintre cele mai importante activități pentru un blogger.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să identificați cuvinte cheie pentru care deja sunteți clasat. Pot fi extrase confortabil din Google Search Console. Aceste cuvinte cheie sunt de cea mai mare importanță.

Respectivele cuvinte cheie vă aduc deja trafic organic și sunt destul de ușor de optimizat.

Care este cel mai bun mod de a vă îmbogăți lista de cuvinte cheie?

Puteți să aflați profilul de cuvinte cheie al concurenților dvs. de top.

Unul dintre cele mai bune instrumente pentru a face acest lucru este SEO PowerSuite Rank Tracker. Un puternic instrument de cercetare a cuvintelor cheie.

Tastați adresa URL a concurentului dvs. în acest instrument. Veți vedea exact cuvintele cheie pentru care se clasifică, precum și pozițiile din SERP.

Am identificat cuvinte cheie care vă aduc deja trafic și ați preluat altele de la concurenți. Încă mai sunt multe variante din care pot fi colectate alte cuvinte cheie.

Acestea pot fi atrase de la diverse motoare de căutare, de exemplu Google, Bing, Yahoo! etc. Mai mult, o puteți face cu ajutorul diferitelor metode de căutare.

De exemplu, căutări conexe, completări automate, întrebări conexe etc. Desigur, aceasta e o activitate care consumă mult timp. Este mai ușor de utilizat un instrument precum Rank Tracker în astfel de scopuri.

2. Nu optimizați conținutul pentru cuvintele cheie

Desigur, ca blogger, responsabilitatea majoră este să scrieți doar pentru oameni. Deși este o abordare de urmărit, bloggerii uită destul de des să-și optimizeze conținutul pentru cuvinte cheie.

Doar în acest mod motoarele de căutare o să îl înțeleagă mai bine. Drept urmare, acestea sfârșesc ca pagini de rang redus sau pagini care clasează cuvintele cheie greșite. De fiecare dată când publicați conținut trebuie să vă asigurați că este optimizat pentru cuvinte cheie.

Ați decis care este pagina care are nevoie de optimizare și ați găsit cuvinte cheie relevante. Este timpul să completați conținutul cu ele. Asigurați-vă că acestea sunt prezente în titluri, descrieri, subtiluri, precum și în alt text.

Dar nu exagerați, deoarece repetarea acelorași cuvinte sau expresii este considerată umplutură. De regulă, duce la penalizarea Panda.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să folosiți așa-numitul SEO semantic. Puteți să vă îmbogățiți conținutul. Atât cu cuvinte cheie țintă, cât și cu fraze de cuvinte cheie sinonime cu același sens.

Popularitatea căutării vocale este în creștere. E o idee bună să includeți cuvinte cheie lungi și fraze de întrebare în conținutul dvs. Dacă faceți acest lucru vă creșteți șansele de a concura pentru un fragment prezentat.

3. Un blogger trebuie să se asigure că website-ul este accesibil

Dacă motoarele de căutare nu pot scana conținutul nu există nicio șansă să apară în rezultatele căutării. Care sunt cele mai frecvente motive pentru care website-ul dvs. nu este accesibil? Enumerăm restricții robots.txt, legături rupte, link-uri interne proaste sau o structură website complicată.

Primul lucru la care Google se uită atunci când încearcă să scaneze website-ul este fișierul robots.txt. În conformitate cu instrucțiunile sale, unele pagini sunt restricționate de la indexare. Astfel, acestea vor fi invizibile pentru Google.

Instrucțiunile robots.txt trebuie să fie verificate în primul rând.

Următorul aspect care trebuie verificat este sitemap-ul, un model al conținutului website-ului dvs. Există un așa-numit fișier sitemap.xml. Acesta ajută motoarele de căutare să indexeze toate paginile de pe website.

În cazul în care fișierul sitemap e blocat, Google nu va putea indexa conținutul. Trebuie să vă asigurați că toate paginile sunt relevante și actualizate și că nu există pagini greșite.

Nici utilizatorii, nici motoarele de căutare nu sunt mari fani ai legăturilor rupte. Oferă o experiență rea de utilizator și semnalează Google că website-ul are o calitate scăzută.

Un alt aspect de care trebuie să aveți grijă sunt paginile orfane. Acestea sunt cele care nu sunt legate intern de alte pagini. Prin urmare, nu pot fi găsite nici de utilizatori nici de motoarele de căutare.

Încercați să nu ascundeți paginile cele mai importante în profunzimea structurii website-ului. Cea mai bună practică e ca fiecare pagină să nu fie mai departe de 3 click-uri de pagina de pornire.

Știm, multe dintre lucrurile enumerate mai sus pot părea prea complicate și consumatoare de timp. Acesta este motivul pentru care e mai bine să investiți într-un audit SEO.

4. Nu se promovează conținutul și nu se realizează link building

Un blog cool cu un conținut de top nu garantează neapărat că toată lumea îl va vedea. Conținutul este totuși rege și încă este necesar. Cu toate acestea, există o greșeală pe care o face un blogger sau un creator de conținut.

Consumă timp pentru a scrie conținut mai degrabă decât pentru a-l promova și a realiza link building. Link-urile sunt unul dintre cele mai puternice semnale de clasare.

Investiți mai mult timp și efort în crearea de link-uri de calitate cu un instrument de verificare backlink de top. Nu uitați că nu este o activitate unică. Trebuie să fie efectuată de fiecare dată când articolul dvs. este transmis.

În cele ce urmează prezentăm modalitățile de link building și de promovare a conținutului:

Momeală de legătură

Această strategie necesită distribuirea de conținut de înaltă calitate. Acesta va conduce legături datorită valorii sale. Încercați să priviți conținutul dvs. deoparte și să decideți dacă acesta este demn de legătură sau nu.

Dacă nu, gândiți-vă să vă tratați cititorii cu câteva idei unice, lucruri gratuite, articole și sondaje utile. Puteți apela și la videoclipuri HD, infografii, subiecte fierbinți etc.

Blogging având ca invitat un alt blogger

Fără exagerare, articolele invitaților este încă una dintre cele mai eficiente strategii de link building. Vă permite să câștigați backlink-uri, să obțineți o nouă audiență pentru propriul blog și, bineînțeles, trafic.

Singurul „dar” este că perspectivele dvs. trebuie să fie de calitate. Așadar, căutați blog-uri similare cu nișa dvs. și oferiți un articol sau un schimb de articole.

Comentarii pe blog

Diversele comentarii pe blog-uri este încă o tactică puternică de link building. Vă poate ajuta la creșterea autorității, îmbunătățirea vizibilității blog-ului și conducerea de noi link-uri.

Singurul lucru pe care trebuie să îl faceți este să găsiți blog-uri relevante, cu comentarii activate. Trebuie doar să începeți să comentați.

Cea mai bună practică este să furnizați câteva informații utile. Puteți să adăugați un link la un articol relevant de pe blog sau să răspundeți la o întrebare. Comentariile banale cu greu vă vor aduce profit, deci e important să fiți atenți ce publicați.

Momeală de ego pentru un blogger

Esența acestei strategii este de a face ca cei autoritari din industrie să vă distribuie blog-ul sau articolul. Poate părea a fi o misiune imposibilă. Dacă reușiți să apelați la ego-ul influencer-ului, cel mai probabil vă va lega înapoi.

Gândiți-vă la citarea unui influencer, la conectarea cu acesta.

O altă idee bună este să aranjați un interviu cu un influencer. Practica arată că multe website-uri autoritare din industrie tind să accepte interviuri. Le împărtășesc aproape întotdeauna pe canalele lor de social media.

Adresați-vă, trimiteți întrebări și realizați un interviu pe care apoi să îl publicați pe blog.

Lista de e-mail-uri

Dacă oferiți produse sau servicii, cel mai probabil aveți o listă de e-mail-uri. Cu ajutorul acesteia vă informați clienții cu privire la unele promoții sau oferte speciale.

Dacă încă nu aveți o listă de e-mail marketing, nu mai așteptați și începeți să formați una. Care este cea mai bună modalitate de a avea o colecție impresionantă de e-mail-uri? Atașați ceva valoros formularului dvs. de înscriere prin e-mail.

Puteți să vă oferiți articolele în format PDF, conținut privat de blog, cărți electronice, reduceri etc. Alegeți orice opțiune relevantă pentru a primi e-mail-uri prețioase în schimb.

După ce ați venit cu o listă de e-mail-uri puteți începe să trimiteți conținut către aceasta. GetResponse și MailChimp sunt perfecte pentru acest tip de activitate.

Comunități de conținut

Mai există un mod de a duce conținutul în fața mai multor cititori și de a conduce un trafic relevant. Puteți apela, ca blogger, la transmiterea acestuia către comunitățile de conținut.

Pe scurt, aceste comunități adună profesioniști extrem de interesați să distribuie și să discute. Aceștia sunt interesați de conținuturi legate de anumite subiecte.

De regulă, cu cât sunteți mai activ în cadrul comunității, cu atât e mai probabil să primiți atenție. Așadar, luați în considerare trimiterea articolelor către comunități de conținut.

Acestea sunt doar câteva exemple despre cum puteți construi link-uri și promova conținutul dvs. Cheia succesului nu este respectarea unei singure strategii, ci folosirea mai multor tehnici.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să realizați o rutină promoțională.

5. Un blogger trebuie să adune toate click-urile din SERP-urile în care e clasat

O altă greșeală a unui blogger este judecarea succesului paginilor după pozițiile lor în SERP. A avea pagini de rang înalt este, fără îndoială, interesant. Cu toate acestea, ar trebui să acordați o atenție egală și fragmentelor.

Ce înseamnă că paginile se clasifică bine, dar rămân în urmă în ceea ce privește CTR? Înseamnă că etichetele de titlu și descrierile meta nu sunt relevante sau suficient de atrăgătoare.

Ar trebui să aruncați o privire și asupra fragmentelor concurenților de top. Dacă au implementat fragmente bogate (recenzii, evaluări) și dvs. nu, oamenii vor da click pe website-urile lor.

Asigurați-vă că titlurile și descrierile sunt optimizate pentru cuvinte cheie. Încercați să le faceți cât mai atrăgătoare, prin adăugarea unui apel puternic la acțiune. Amplasați cuvintele cheie țintă mai aproape de început.

Este, de asemenea, o idee bună să consultați titlurile și descrierile concurenților pentru inspirație. Dacă nu doriți ca titlul și descrierea să fie tăiate de Google, asigurați-vă că nu depășiți limitele.

55 de caractere pentru un titlu și 155 de caractere pentru o descriere. Ultimul lucru pe care Google îl dorește sunt pagini cu titluri sau descrieri duplicate, așa că aveți grijă.

6. Nu aveți grijă de problemele legate de conținutul duplicat

Este de înțeles că pentru un blogger, conținutul duplicat, atât intern cât și extern, nu este în regulă. Cu toate acestea, o mulțime de bloggeri și creatori de conținut subestimează impactul negativ al duplicării.

În ceea ce privește duplicarea externă, copierea conținutului va duce cu greu la clasamente ridicate. Google acordă întotdeauna prioritate sursei originale. În plus, un asemenea conținut vă poate aduce sub sancțiunea Panda.

Când vine vorba de conținut duplicat intern, poate rezulta pierderea bugetului de accesare. Înseamnă că unele dintre paginile dvs. vor fi accesate mai rar.

Este important să fiți de acord cu anumite orientări ale editorilor. Cea mai bună practică este să solicitați editorului să utilizeze eticheta canonică. Procedând astfel, Google va înțelege că articolul dvs. a fost cel original.

Un alt mod de urmat este utilizarea unei așa-numite etichete noindex. Exclude pagina cu conținutul republicat din rezultatele căutării Google.

Este posibil să nu preluați conținut de pe alte website-uri dar aveți totuși probleme de duplicare. Vorbim despre duplicarea internă, care poate apărea destul de des. Mai ales atunci când website-ul dvs. nu este configurat corect.

Nici din punct de vedere tehnic, nici din punct de vedere structural.

Este posibil să aveți câteva secțiuni similare pe website și un articol care să se potrivească ambelor. Prin urmare, acest articol va fi repetat de două ori.

Pentru a depăși astfel de probleme, luați în considerare efectuarea unui audit de conținut pe website. Acest lucru se poate realiza confortabil cu ajutorul acestei agenții de optimizare SEO.

7. Un blogger trebuie să urmărească viteza paginilor

Google este acum obsedat de viteză mai mult ca niciodată. A nu o urmări este aproape un păcat SEO. În primul rând, viteza website-ului este acum un factor de clasare. Atât pentru dispozitivele desktop, cât și pentru cele mobile.

Așadar, nu trebuie să vă așteptați la clasamente ridicate dacă website-ul nu se încarcă într-o clipă. Viteza paginii este o valoare principală a experienței utilizatorului.

50% dintre vizitatorii dvs. se așteaptă ca pagina să se încarce în mai puțin de 2 secunde. Așadar, depășiți o scădere a clasamentului și nu mai frustrați vizitatorii cu pagini care se încarcă lent.

Este esențial să identificați locul în care vă aflați cu viteza website-ului.

Cel mai bun instrument pentru a urmări viteza paginilor este instrumentul PageSpeed Insights. Trebuie doar să inserați adresa URL a website-ului iar aceasta va fi evaluată pe baza celor două criterii.

Acestea sunt optimizarea SEO și viteza. Conform unor cercetări, scorul de optimizare SEO este cel care are cel mai mare impact asupra clasamentului.

Asigurați-vă că scorul de optimizare este mare, corectând factorii tehnici enumerați.

Lucrurile devin puțin mai complicate atunci când parametrul „viteză” rămâne în urmă. În acest caz, va trebui să solicitați ajutorul webmaster-ului dvs.

Singurul mod de a îmbunătăți scorul de viteză este să vă restructurați website-ul. Acesta trebuie să devină mai puțin „greu” și complicat. Minimizați cantitatea de imagini și scripturi și implementați AMP (Accelerated Mobile Pages).

Concluzie

Aceasta a fost lista noastră cu cele mai importante greșeli SEO pe care un blogger tinde să le facă. Deși peisajul SEO este în continuă schimbare, elementele de bază rămân în continuare aceleași.

Dacă doriți să administrați un blog de succes este datoria dvs. de a efectua cercetări prin cuvinte cheie. De a vă optimiza conținutul pentru aceste cuvinte cheie.

Pentru a profita la maxim de articole, asigurați-vă că aveți o strategie de link building. Este important să promovați conținutul suficient de bine.

Nu uitați de partea exterioară. Faceți ca fragmentele dvs. din SERP să fie cât se poate de nemaipomenite. Și desigur, aveți grijă la problemele de duplicare și încercați să satisfaceți nevoia de viteză a utilizatorilor.

Înapoi sus
Căutare